úterý 21. prosince 2010

Mini Task Manager (Mini Guy)

Už z názvu je jasné že: 1) půjde o task manager aneb správu běžících aplikací, 2) nebude to žádný komplexní nástroj, spíše jednodušší utilita.
Díky této aplikaci můžete rychle zabít běžící aplikace, které jste předtím spustili. Nelze vypnout vše, spíše jde skutečně jen o "vypínač" aplikací, které jste sami spustili.
Rychle, snadno, jednoduše.

pondělí 20. prosince 2010

K-9 mail (K-9 Dog Walkers)

Výborný e-mailový klient, který může být výbornou alternativou pro vestavěný G-Mail. Přehledná správa více e-mailových účtů, rychlé a jednoduché zpracování e-mailů... Využívám spíše základní funkce, takže si u tohoto programu opravdu nemám na co stěžovat.

neděle 19. prosince 2010

gReader (noinnion)

RSS čtečka, kterou lze synchronizovat s Google Reader. Nevím, jestli je něčím výjimečná, někomu se líbí, někdo má výhrady, já jsem s ní spokojenej. Určitě ale najdete i další alternativy.

sobota 18. prosince 2010

Quadrant Standard Edition (Aurora Softworks)

Snad již standard pro benchmark androidích telefonů. Po změření si můžete prohlédnout výsledek vašeho telefonu v porovnání s nejběžnějšími typy telefonů.
Typy testů: CPU, Memory, I/O (input/output), 2D graphics, 3D graphics.
Mimo to se můžete také dozvědět celkem velké množství informací, které se z žádných běžně dostupných materiálů nedozvíte. Namátkou třeba aktuální, minimální a maximální frekvenci procesoru, přesný typ procesoru, parametry grafiky atd.

pátek 17. prosince 2010

Meebo (Meebo, Inc.)

Program, který možná znáte z webu - jde o komunikačního klienta, který podporuje hned několik různých kanálů (AIM, Facebook, Google Talk, ICQ, Jabber, Meebo, MSN, MySpace, Yahoo). Já ho používám k ICQ a nemůžu si stěžovat vůbec na nic, snad jen na příliš malé smajlíky, kteří budou navržení asi na menší rozlišení displeje. Jinak nemohu než doporučit.

Sněhové zpravodajství (Androworks)

Sněhové zpravodajství všech českých zimních středisek. Ke každému je zobrazena teplota, výška sněhu celkově/nový, délka tras v provozu, druh sněhu. Protože má každý oblíbené jiné středisko, nebo jich má v dojezdu jen omezený počet, nemá smysl sledovat všechna střediska - na to se hodí funkce oblíbených, kam vložíte jen ta svoje střediska.

čtvrtek 16. prosince 2010

Candle (Progimax)

Naprosto neužitečná blbost :-) Jak už název napovídá, jedná se o svíčku. Přesněji o hořící síčku - plamen, který využívá pohybových senzorů a natáčí se podle nich. Takových aplikací je jistě mnoho, tahle asi nebude ničím vybočovat, nicméně špatná určitě není.

Meteor - meteoradar CHMI

Další aplikace, která využívá radarových snímků srážek. Tentokrát je zobrazuje na podkladech Google map, takže je přehledně vidět kde zrovna prší. Výborný pro rychlé a přesné zjištění potřebných informací.

Audiobook Player 2

Audiobook Player 2 od Fredrika Markströma je výborný prográmek, díky nemuž je poslouchání knih v MP3 ještě jednodušší. Pokud sháníte nějaké knížky, hledejte třeba zde. Mimo to, že program je vlastně MP3 player, tak umí dobře zobrazovat kapitoly (jednotlivé části knihy v různých MP3) a také dohlíží na to, abyste neusnuli - to má výhodu hlavně v tom, že pak nemusíte zdlouhavě hledat, kde jste to vlastně skončili ... když už jste teda usnuli.

pátek 10. prosince 2010

TV Program

Aplikace TV Program od autora AndroidSK dělá přesně to, co by od ní člověk podle názvu čekal :-) Je to velmi přehledý seznam programů pro 100 TV stanic (dle slov autora, nepočítal jsem, ale všechny české stanice, které jsem hledal, jsem také našel). Program je velmi jednoduchý na ovládání, ale velmi přehledný, má seznam oblíbených stanic a lze zobrazit přehled pořadů pro celý seznam oblíbených naráz. Pro notorické sledovače TV je tam také notifikace, která vás před začátkem pořadu upozorní. Vše potřebné jde samozřejmě dle potřeb nastavit. Rozhodně doporučuji alespoň vyzkoušet.