středa 25. května 2011

Waze

Waze je online navigace, na jejíž kvalitě se podílí každý uživatel. Díky záznamům odesílaným ze zařízení je aplikace upravována, jsou zobrazována data o zácpách apod. Data jsou naví přenášena vektorově, takže datová náročnost není tak velká jako třeba u Google Maps.

pondělí 23. května 2011

Pumpdroid

Aplikace Pumpdroid, jak si může každý domyslet z názvu, slouží k zobrazování nejbližších čerpacích stanic. Výhodou je zobrazování cen paliva na jednotlivých stanicích, takže v okolí můžete vybrat ten nejlevnější benzín/naftu/LPG.

pátek 20. května 2011

Mapy.cz

Přemýšlíte proč mít v mobilu Mapy.cz když stačí mapy od goole co už tam nejspíš máte? Odpověď je jednoduchá. Seznam u svých map nabízí vrstvy, které google mapám chybí. Jde především o turistikou mapu a pro někoho možná také zajímavé historické mapy. V Mapy.cz lze také celkem dobře vyhledávat waypointy jako restaurace, bankomaty atd.

středa 18. května 2011

World Factbook

Pokud chcete mít v mobilu informace o všech možných státek, určitě zkuste aplikaci World Factook Pro nebo její ošizené dvojče World Factbook. Jde vpodstatě o mobilní verzi známe CIA World Factbook - díky této aplikaci ji ale můžete mít stálepo ruce i offline.

neděle 15. května 2011

Drag Racing

Hra Drag Racing je celkem chytlavá, ač velmi jednoduchá. Smyslem je vybrat si auto, správně ho vytunit a v závodě správně řadit (jede se po rovince, nic jiného vpodstatě není třeba). Každé auto má vlastní charakteristiku motoru, takže se na každý závod může hodit trochu jiné - to vytváří dobré podmínky pro strategii i v takto jednoduché hře. Rozhodně doporučuji aspoň zkusit.

Aukro.cz

Aukro.cz je, jak už název napovídá, aplikace nahrazující webový portál Aukro.cz. Aplikace má výhodu především v tom, že se nenačítají všechny prvky stránky, ale skutečně jen obsah. Díky tomu je mnohem svižnější. Bohužel zatím nejsou podporovány všechny funkce, takže je uživatel nakonec stejně odkázán na webovou verzi.

Air Control

Air control je jednoduchá hra, kde navádíte letadýlka na přistávací dráhy. Účelem je, aby i v dopravní zácpě všechna letadýlka a vrtulníky přistály a nesrazily se. Hra má i v neplacené verzi několik možných variant, takže hnedtak neomrzí.