úterý 22. února 2011

Samsung Galaxy Tab - postřehy

Tab je věc dobrá pro velkou mobilitu, malou hmotnost a velmi velkou výdrž baterie (v porovnání s telefony s Androidem nebo běžnými notebooky/netbooky). Je to skutečně velmi mobilní mini počítač. Použití si dovedu představit při cestě na dovolenou (navigace s velmi velkým displejem), ke sledování filmů v autobuse, vlaku, letadle, pro trávení času na internetu při čekání na letišti apod. Určitě se dá využít i jako fotoalbum při prohlížení fotek z dovolené. Bohužel je ale už moc velký, aby se dal nosit vždy a všude.

Klady:
• velký a kvalitní displej s dobrým rozlišením
• velmi kvalitní zpracování
• velká výdrž baterie
• vše funguje jak má

Zápory:
• k velikosti těla by mohl být displej ještě o palec větší
• nestandardní konektor (asi kvůli připojení klávesnice?)
• nelze telefonovat klasickým způosobem (i když by to asi vypadalo dost divně :-) )
• hůř chytá signál v metru

Používal jsem tablet při cestách metrem, bohužel oproti jiným zařízením (některá chytala signál ještě před zastavením vlaku ve stanici) se tab chytil vždy až po rozjezdu - někdy ani nestihl načíst stránku. Pokud nebudete jezdit metrem, bude vám to asi jedno.

Nemá asi popisovat software - je dost podobný všem ostatním Androidům, co ale zmínit musím, je absence technologie Swype na klávesnici - určitě by se hodila. Z ostatních věcí není asi moc co vyzdvihnout nebo kritizovat.

Fotoaparát je dle mého průměrný, nemá ostření a má přisvětlovací diodu - tedy opět nevybočuje ani na jednu stranu.

Co určitě musím vyzdvihnout, je baterie, resp. její výdrž. Nabíjel jsem vždy až po asi čtyřech dnech běžného (možná trochu menšího) používání, nicméně baterie by ještě vždy chvíli vydržela. Kvůli velké kapacitě a výdrži ale trvá celkem dlouho i nabíjení - pokud ale nabíjíte přes noc, není problém.

S výkonem jsem neměl žádný problém, nepoužíval jsem však žádné náročnější aplikace, takže se to dá očekávat. Dle mého názoru, pokud nemá zařízení s Androidem podprůměrnou HW výbavu, má odezvu celkem svižnou. To samozřejmě nemusí platit o dalších nainstalovaných aplikací.

Závěrem: Galaxy Tab je celkem výkonné zařízení, které má jen opravdu malé mouchy, naopak má mnoho kladů. Cena je sice vyšší, ale pokud vám bude vyhovovat rozměr (to je věc, která se dá ověřit ihned v obchodě, narozdíl od výkonu a dalších), pak budete jistě spokojeni.

Žádné komentáře:

Okomentovat